Mäns regler.

Fann denna eminenta lista på en nästan lika eminent blogg, tack Carrie. Har modifierat lite för att passa mig bättre...

Mäns regler

Detta är våra regler!


1. Lär dig använda toalettringen. Du är en stor flicka nu. Om den är uppe, fäll ner den. Vi vill ha den uppe, du vill ha den nere. Du hör inte oss klaga över att du lämnar den nerfälld.
2. Söndag = Sport. Det är som fullmånen eller tidvattnet. Låt det bara vara så!
3. Shopping är INTE en sport.
Och NEJ, vi kommer aldrig att se det på det sättet.
4. Att gråta är utpressning. Alltid. (om det inte är jag som gråter, då är det manligt)

5. Fråga om du vill nåt. Subtila gliringar fungerar EJ! Tydliga gliringar fungerar EJ! Uppenbara gliringar funkar INTE! Säg bara vad du vill!
6. JA, och NEJ är fullständigt acceptabla svar på i stort sett alla frågor.
7. Kom till oss med problemen om du vill ha hjälp att lösa dem. Det är det vi gör. Söker du sympati så har du dina väninnor, det är det de är till för.
8. Huvudvärk som varar i 17 månader är ett allvarligt problem. Sök läkarhjälp. Nu. (detsamma gäller för magknip och kronsk mensvärk)
9. Det går inte att ta upp något som sagts för 6 månader sedan i en diskussion. Faktum är att alla kommentarer som är äldre än 7 minuter har passerat bäst-före datum och är INTE giltiga argument i en diskussion.
10. Om du inte vill klä dig som en Victoria's Secret-flicka, begär då inte heller att vi ska agera som såpoperaskådisar.
11. Tycker du att du är fet så är du antagligen det. Fråga inte oss. Vi ljuger ändå om det.
12. Om något vi säger kan tolkas på två sätt
och det ena sättet gör dig arg eller ledsen, då menade vi det andra...
13. Du kan antingen fråga oss om vi vill hjälpa till med något, eller säga att du vill ha det gjort. INTE både och! Om du redan vet hur man ska göra det på bästa sätt, gör det då själv.
14. Om möjligt, säg det du vill säga då jag inte lyssnar på musik, läser eller spelar TV-spel.
15. Christopher Columbus behövde inte vägvisning, inte vi heller.
16. Om det kliar någonstans så kliar vi tillbaks. Sådana är vi. Ni borde prova det istället för att bli griniga då det killar i musslan.
17. Om vi frågar vad som är fel och du svarar: "Inget", så kommer vi att agera därefter.
18. Om du ställer en fråga du egentligen inte vill veta svaret på, förvänta dig då ett svar du egentligen inte vill höra.
19. När vi ska ut någonstans så duger i princip allt du väljer utmärkt att ha på sig. När ni går ut utan oss - vänligen bär en overall i bävernylon, gärna med omatchande snowjoggings.
20. Du har nog med kläder.
21. Du har för många skor.
22. Jag är i form. Spikrak är en form.


Brasilien - Sverige...

...0 - 1. Så går det om man stoppar in en inkompetent kroknäsa istället för Isaksson. Och jag som var lycklig över att Zzzzzzlatan inte medverkade. Känner mig lurad...

Jag vet..,

...den här bloggen börjar bli jävligt tråkig. Inte för att den kanske heller innan varit fantastisk läsning men då uppdaterades den i varje fall någorlunda regelbundet. Något den inte gör längre. Sorry...
Har egentligen inget att skylla detta på men ska ändå göra ett försök.
 
1. Jag uppfostrar en hund. Det går sådär...
2. Jag flyttar. Det går inte alls då hyresvärden notoriskt vägrar att träffa mig, än mindre renovera lägenheten...
3. Jag är mitt uppe i en emotionell kris/kollaps. Vet inte vad jag ska göra...
4. XBOX 360. Ni förstår ju själva...
5. Grönkål. Äter i princip ett halvkilo om dagen. Detta leder till oanat många toalettbesök...

Idag ska jag göra ett nytt försök med att träffa Niklas a.k.a Hyresvärdsbögen. Igår då vi avtalat tid fann han det tydligen viktigare att infinna sig på Liseberg. Får se hur det går idag. Finns en risk att han kanske får ett par tänder utslagna...

Vad ska jag säga?

Påske TAM-TAM var galet roligt, söp som svin och dansade röven ur led. När jag väl vaknade till liv på fredagen blev jag övertalad (inte så svårt kanske) att åka med till Tyskland. Väl där söp vi, riggade en fest och dansade som fan, IGEN. Var hemma igår natt vid 12 och kröp skamset i säng. Vaknade upp idag och blickade ut över ett fluffigt vinterlandskap. Var fan är våren???

Önskar verkligen att jag tagit lite bilder från Tyskland men ni vet ju hur jag är - Helt efterbliven...

Freja

I det (för att uttrycka mig som min lillasyster Rebecca, magiska) ovädret i måndags begav vi os ut för att hämta familjens senaste tillskott: FREJA. Här vill jag bara inflika att hunden inte är döpt efter båten i Rederiet utan efter kärlekens gudinna i den fornnordiska mytologin. Jag idkade lobbyverksamhet för namnet Leia (vilket jag hoppas inte behöver förklaras närmare) men blev nedröstad.

image41


image43

OBESKRIVLIGT SÖT.

Sitter och väntar på att min mamms ska komma hem med bacon så att jag kan inmundiga en stadig (och flottig) frukost, detta för att kunna veva armen ur led i afton då det bär iväg västerut. Närmare bestämt till Påske Tam-Tam...


Ännu en galen helg...

...är till ända. Efter mycket om och men kom jag mot alla odds ändå iväg till Landskrona i fredagskväll. Väl där började det att hejdlöst drickas alkohol i blandad form. Det söps och vevades i vanlig ordning och däckningen infann sig vid typ 5-tiden. En däckning som fick ett abrupt slut då Tims kära hustru vid 8-snåret hemkom och var på ett osedvanligt charmigt partyhumör. Det bar sig alltså inte bättre än att vi började supa igen, ren sprit nu då groggvirket tagit slut kvällen innan. Sjukt mör idag men nöjd med mig själv. Nu blir det recovery mode fram till på onsdag då vi beger oss till DK för lite Tam-Tam. Ser vi fram emot...

Utlänningar

Sitter hemma hos mams och är sjukt taggad. Har hela dagen trott att jag ska få åka till LA och supa. Men uppenbarligen delade inte min kompis och tillika taxi denna entasuiasm då han ligger hemma och sover. Förmodligen kommer aftonen tyvärr sluta med att jag super ner mig och tjurigt går och lägger mig...

Lid med mig vänner...


Hönsjakt

Mammsen höns har en tendens till att fly från sin hönsgård vilket resulterar i att jag nästan dagligen får kvista ut och jaga in dem igen. En tämligen obehaglig syssla då jag är livrädd för dessa djur, skitläskiga är de. De är dessutom ytterst sällan samarbetsvilliga utan springer istället upp till skogs för att där barrikadera sig under en rotvälta eller dylikt.

Även min andra "hönsjakt" verkar inte bära något annat med sig än nederlag, lite uppgiven och besviken. Men för att uttrycka sig som Kenneth - "Man får vara glad ändå" En Kenneth som jag faktiskt saknar en del...

Sorry

Jag vet att den här bloggen och dess sätt att numera bli uppdaterad inte är det minsta tillfredställande. Och egentligen har jag ingen direkt ursäkt för detta handlande. Jag skulle kunna säga att inget roligt hänt men det hade varit lögn, det händer roliga saker hela tiden. Däremot kanske det inte hänt något extraordinärt. Det gör det däremot om en vecka, då är det Tam-Tam som gäller, ska bli overkligt roligt.

Är fortfarande stationerad hemma hos min mams mitt ute i skogen, kan fortfarande inte flytta in i min lägenhet då den måste renoveras av både mig och hyresvärden.

Hm, såg nyss en höna springa förbi utanför fönstret, måste ut och jaga in den i huset igen.

A farmers life...

Nyss hemkommen...

...till min mams efter en helvetisk cykelfärd genom skogarna. Har idag varit i min lägenhet (på Timmermansgatan) och besiktigat den. En hel del som måste fixas, hoppas att det blir gjort den här veckan så att jag kan börja måla/slipa/putsa osv...

Är obeskrivligt trött och tänker avrunda denna måndag med ett par avsnitt Lost.

Monday again

Spenderade ju större delen av helgen i Danmark tillsammans med Lorin (numera Hözgür) och loppan. Ganska mycket dans och alldeles för mycket sprit. Var hemma inatt klockan 06.00 och åker till Landskrona strax för att besiktiga min lägenhet. Så går allt vägen kan jag börja renovera redan imorgon. 

Ack nä!

Nu är jag fan närmare trettio och man skulle ju kunna tro att man blivit för gammal för finnar men nädå. Imorse då jag vaknade fann jag en ny inneboende mitt i pannan. Tur att man inte ska ut på honjakt.

Jag är djupt och innerligt besviken på mig själv. Sen jag fick min XBOX med tillhörande spel (signerat världens främsta spelmakare - Hironubi Sakaguchi) har jag endast ströspelat, inte hängivet mig riktigt åt spelet. Men idag ska jag ändra på det, idag blir det power playing...

Blue Dragon, here I come... 

I´ll trade all my tomorrows...

for a single yesterday...

LA

Idag har jag bevistat skatteverket för att fokbokföra mig i Sveriges pärla - Landskrona. Jag har även varit inom min lägenhet, trodde att jag skulle besiktiga den idag men så blev inte fallet då hyresvärden inte behagade svara i telefon. Jag hann också med att dricka min första öl där. Öl är för övrigt något som jag hoppas att helgen kommer innehålla mycket av. Lite dans hade inte heller skadat. Får se vad man kan göra åt den saken...

2-0

ARSENAL är nu i kvatsfinal efter en storartad match. Man börjar ju fundera en del över sitt liv när man ser artonåringar, inte bara medverka utan avgöra matcher på den här nivån och man själv sitter hemma hos mammsen som Stig-Helmer, 28 år gammal.

Som ormens tunga

Fan, jag vet vad vill men ändå inte. Jag vet hur det kommer bli men ändå inte. Jag vet vad andra vill men ändå inte. Jag vet allt men ingenting.

Jag är kluven. I kubik...

PÅSKE TAM-TAM

Nu börjar peppet inför påske tam-tam den 19:e. Vem ska med? Ska försöka låta bli att bli utslängd den här gången.

LÄNGTAR...

Än finns det en del dans kvar i de gamla halta fågelbenen.

BAD

Eh, vad fan hände med våren? Kanske inte världens fyndigaste att blogga om vädret men jag anser ändå att vädergudarnas uppförande är värt att kommentera, wicked...

Idag tog jag mitt första bad (i ett badkar alltså) på fyra år, obeskrivligt skönt. Avnjöt däri som brukligt är en god bok och en whisky, bara en Talisker men ändå.

Gick igenom en låda med gammalt skräp (mitt skräp) som stått hemma hos min mams ett tag. Givetvis innehöll den mest just skräp men den dolde även ett par guldklimpar från min ungdom. En del brev från forna flickvänner och vänner riktigt kul (och under stundom ganska sorglig) läsning. Man inser ju att man börjar bli gammal om inte annat...

Sista natten med gänget

Är nu tillbaka i Smedstorp, för sista gången. Eller ja, sista natten som jag kommer sova här i "mitt" rum. Känns lite vemodigt faktiskt även om det givetvis är skönt att jag hittat egen lägenhet. Har kommit att fästa mig ganska mycket vid den här familjen.

På tal om familj: någon sa till mig för ett par dagar sedan att jag blivit väldigt mammig av mig på gamla da´r. Och det kanske är sant men det vore väl konstigt annars då man har världens bästa sådan. Vet inte om jag här tidigare resonerat kring det men det är en av världshistoriens största paradoxer och en anomali av oanad storlek att jag blivit som jag blivit då jag rimligtvis borde bära på 50% av hennes gener. Men det finns ju faktiskt en process som kan ge ett obehagligt svar på detta problem - nämligen mutation. Är jag en MUTANT? Creepy...

Kosovobananer

Idag har jag utöver inhandlat (eller rättare sagt låtit min underbara mamma inhandla åt mig) en xbox 360 också varit i Landskrona och hämtat nyckeln till min lägenhet. Tror ingen kan förstå hur otroligt skönt det kommer bli med eget boende efter fyra år, så jävla glad. Vi lunchade också när vi var i min nygamla hemstad. När vi parkerade bilen stog det på andra sidan gatan en kosovobanan utanför sin BMW och gapade på ett äldre par. Han var jävligt otrevlig (och det äldre paret tämligen rädda) och apan avslutade sin långa utläggning med att skrika "du e´ rasist jävla gubbjävel". Är det inte jävligt osmakligt när sådana argument används av utlänningar? Jag blev fruktansvärt upprörd och var på väg över gatan för att klappa till aset men min lilla mams hindrade mig.

Kanske kommer min flytt sluta i en olycka.

RSS 2.0